Kabóca Bábszínház októberi előadások

Október 1. 16:00 óra - Volt Egyszer Egy...

Kismalac

…egy kislány,

aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó NAGY ÜRES mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbentő pillás békával, csupaláb hernyóval találkozott – és mindenki mással, akiket Máté Angi író megálmodott. Miután mindenkitől gyűjtött valami emléket, elért egy olyan helyre, ahol repülőket hajtogatnak leveleikből a fák, és már nem rettentő többé az ÜRES.

Helyszín: Veszprém, Szent Mihály nap

A hét királyfi

Csizmakoptató

Az egyedi hangvételű mese egy idilli családot mutat be, ahol Királymama és Királypapa szeretetben él hét gyermekével. Ám egy értelmetlen háború elszakítja őket egymástól és lassan széthullani látszik a család, s míg a szereplők rádöbbenek, hogy nincsen fontosabb dolog a szeretetnél, még sok nehézséget kell leküzdeniük. A különleges történetet élőzene kíséri, és a nagyszínpadon kerül bemutatásra, ahol a színészek egy gyönyörű arany forgópalotába ki-be lépkedve, míves bábokkal játsszák el, hogyan válik mindennél fontosabbá a család.

Az előadás időpontjai és helyszínei:

2017.10.03. 10:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.13. 09:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.13. 11:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház

Helka, a Balaton Tündére

Gomboló

A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a Burok-völgy barlangok szaggatta szurdokában sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Az egyetlen remény Kamor, a Bakony varázslója…

Az előadás időpontjai és helyszínei:

2017.10.03. 14:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.04. 10:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.04. 13:30 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.05. 10:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház
2017.10.05. 14:00 Veszprém, Kabóca Bábszínház

Október 8. 10:00 óra - Szegény Dzsoni és Árnika

Pepita

Lázár Ervin meséje alapján

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Október 15. 10:00 óra - 
A Rút Kiskacsa

Danny

A klasszikus történet hagyományos kesztyűsbábokkal kerül színpadra egy különleges, állandóan változó térben: a kicsi kacsa folyamatos bolyongása és útkeresése szebbnél szebb természeti képekben jelenik meg. A nyüzsgő baromfiudvarból indul el, ahonnan kegyetlenül elűzik, ám útja során megtalálja társait és önmaga helyét is a világban. Az előadás sokszínű zenei világa az egészen fiatal nézőinket is megszólítja.

„Kicsi a kacsa, s a világ nagy,
jó ha ezt tudod, de meg ne riadj,
figyelj oda, hogy mit csinálsz,
hová lépsz, és miért állsz
meg, ha megállsz.”

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Október 18. 10:00 óra - Ha Dede

Danny

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb...

A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel (Belgium) együttműködésében valósul meg az előadás, melyben gömbökkel és kockákkal játszunk, Kiss Erzsi különleges, folyamatosan inspiráló zenéjével-énekével kísérve.

Theater De Spiegel a Flamand Állam támogatásában részesül.

Álomszövők

Danny

A különleges előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg. A fonalak szépsége, a színek sokasága, a szövés ritmusa, és maga a szövő ember kezének mozdulatai ritmizálják a játékot. Konkrét szövegek helyett zenei effektek, dallamok, énekek és a tárgyakkal előhívott ritmusok teremtenek egy különleges zenei világot a produkciónak.

A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék, a produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

Ajánlott korosztály: 1 éves kortól

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

Kinizsi Pál

Danny

Kinizsi Palkóról szól ez a mese, ahogyan azt Tóth Kálmán uram egy hősi költeményben régen megénekelte. Hét képben láthatja közönségünk, miként vált az egyszerű molnárlegény főkapitánnyá, s hogyan lett a vitéz harcos szíve rabbá egy gyönyörű hölgy rebbenő pillantásától.

Bábok, maszkok, pompás jelmezek és ódon vízimalom lesz látható a díszes színpadon. A játékot élőzene kíséri és a gyerekek is bekapcsolódhatnak az izgalmas történetbe.

Ajánlott korosztály: 4 éves kortól

Helyszín: Veszprém, Kabóca Bábszínház

További információk a Kabóca Bábszínház weboldalán.