Hangvilla decemberi programjai

December 1. 17:00 - Író-olvasó találkozó

Író-olvasó találkozó

Váradi Péter Pál ‒ Lőwey Lilla
Erdély ‒ Mezőség – A Holt-tenger tükrében
Tóvidék - Szórványmagyarság
A Tóvidék maradék magyarsága és dimbes-dombos tájai mellett bemutatjuk a 110 éve született Wass Albertet, a 90 éve született Sütő Andrást, valamint Makkai Sándort, gróf Bánffy Miklóst, Kemény Zsigmondot és az értékmentő Kallós Zoltán Alapítvány tevékenységét Válaszúton. Kiemeltük még a hagyományőrző Szék települést, Pusztakamarást, Szépkenyerűszentmártont, Bonchidát és Szamosújvárt.

Bevezető gondolatok:
Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa

Köszöntő:
Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere

Bemutatjuk a 110 éve született Wass Albert emlékére készített 2018. évi falinaptárt is.

Helyszín: Hangvilla Étterem

Janika

Janika

A népszerű színésznő éppen jelmezben próbálja egy tizennégy éves fiú, Janika szerepét, amikor váratlanul hazaérkezik tizenöt éve külföldre emigrált férje, hogy törvényesen is véget vessen házasságuknak, és feleségül vegye amerikai menyasszonyát. Az író azt hiszi, fia áll előtte. A még mindig szerelmes asszonynak sem kell több: úgy dönt, eljátssza kisfia szerepét...

Jegyár:
3.500/2.900 Ft, ifjúsági előadáson 1.700 Ft)

Az előadás időpontjai:
2017.12.01. 19:00
2017.12.02. 19:00
2017.12.03. 17:00
2017.12.04. 19:00
2017.12.06. 19:00
2017.12.10. 17:00
2017.12.14. 17:00
2017.12.15. 19:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 05. 15:00 - Stop

Stop

A Stop a véletlenek játéka, a kizökkent időé. Egy találkozás története, ahol kifordul sarkából a világ. De legalábbis megváltozik egy lány és egy fiú élete. Sorsuk lesz. Másik. Ritkán akadunk olyan emberre, aki nem hagy minket annak maradnunk, akik voltunk addig. Ezen az estén ez megtörténik. A Stop különben egy hazaút meséje. De közben óriásiak a kitérők, a srácok saját szüleik lesznek, majd megint önmaguk, feléled az őket felnevelő és meghatározó világ. Lázadnak, tűrnek, szeretnek, és próbálnak megbocsátani. A szüleiknek. A Stop a kitörés játéka, de nekik már csak önmagukból lehet menekülni. Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert

Ifjúsági zenés játéka kamaszoknak szól, meg örök kamaszoknak, és azoknak, akik már nagyon nem azok, de képtelenek elfelejteni, hogy voltak.

(jegyár: 1.700 Ft)

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

Pál utcai fiúk

Pál utcai fiúk

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Az előadás főszerepeit Szente Árpád Csaba, Szelle Dávid és Kékesi Gábor játsszák. Rendező: Vándorfi László.
Koreográfus: Krámer György
Jegyár: 4.000/3.600 Ft (ifjúsági előadáson 1.700 Ft)

Az előadás időpontjai:
2017.12.07. 15:00
2017.12.27. 11:00 és 17:00

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 09. 19:00 – Let it snow!

Let it snow!

A swing és a klasszikus zene találkozása egy különleges karácsonyi koncerten.

Az ünnep legszebb, legismertebb swing, jazz slágerei Szűcs Gabi és jazz zenekara, valamint a veszprémi Mendelsson Kamarazenekar vonósnégyesének közös tolmácsolásában. Megannyi ismert karácsonyi sláger Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nat King Cole, Bing Crosby dalai közül, egy csodás hangú, Emerton és Fonogram-díjas jazzénekesnő, 7 tagú zenekara és a vonósnégyes közös tolmácsolásában.

Jegyárak:
I. kategória: 2.100 Ft.
II. kategória: 2.600 Ft.
III. kategória: 3.100 Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 10. 11:00 - Fehérlófia

Fehérlófia

Nagy a gyász a Király birodalmában. Három rettenetes sárkány elrabolta a szépséges királylányt, Hajnalt s meghalt a mindentudó sámánasszony Fehérló. Ám gyermeke, Fehérlófia vállalja a lehetetlennek tűnő feladatot, hogy felkutatja Hajnalt, s újra öröm és béke lesz a birodalomban. Barangolása során minduntalan beleütközik három ügyefogyott gazfickóba,Kőmorzsolóba, Fanyűvőbe és Vasgyúróba, s a talányos Bakaraszba. Sok küzdelem, rejtélyek és titkok megfejtése után helyreáll a rend – ám addig számtalan izgalom vár ránk.

Az egyik legősibb magyar népmese feldolgozása minden korosztály számára ajánlott.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 11. 19:00 - Nyitott Akadémia: Almási Kitti - Elengedés, újrakezdés

Nyitott Akadémia: Almási Kitti - Elengedés, újrakezdés

Almási Kitti új előadása azokkal a helyzetekkel foglalkozik, amikor nehezünkre esik továbblépni egy számunkra fontos személy vagy érték elvesztése, esetleg valamilyen korábbi sérelem után, ez azonban egy idő után gátjává válik a továbblépésnek, a fejlődésnek, a gyógyulásnak, sőt, akár az élvezhető, értelmes életnek is.

Hogyan válhat egy ilyen beszorult helyzetben – amikor azt érezzük, hogy a betokosodott fájdalomtól, sértettségtől képtelenek vagyunk megszabadulni – lehetségessé az elengedés? Miként tehetjük magunkat lelkileg szabadabbá, és válhatunk végre nyitottá valami újra? Például hogyan szavazhatunk bizalmat egy új partnernek, amikor még mindig hordozzuk az előző kapcsolatunk sebeit? Mit tehetünk azért, hogy az újrakezdés valóban egy új fejezet kezdete legyen, ne pedig a régi kudarcok ismételgetése?

Az előadást az ország minden pontján vastapssal köszöni meg a közönség – Dr. Almási Kitti nagyon érzékenyen, emberségesen és gyakorlatias megközelítéssel nyúl ehhez a fontos témához, ráadásul mindezt rendkívül szórakoztatóan, a stand-up komikusokat idéző fergeteges humorral teszi.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 12. 19:00 – Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik

Dalok Párban - Kiscsillag Akusztik

"Dalok párban...

A témák? Elvágyódás, utazás, maradás, szerelem, szerelem nélkül. Egyedüllét, közös ügyek, no meg az ünnep, különös tekintettel a Karácsonyra. A farm ahol élünk (na jó az nem) de majd minden sorra kerül, amibe a dalok szövegírója Lovasi András belebotlott 30 éves pályája során. Minden témához két (van hogy három is) dal tartozik. Pont azért, hogy régi és új dalok találkozzanak, összevitatkozzanak és továbbgondolhassuk, hogy is van az igazán, amit egyszer már tudni vagy érezni véltünk."

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 17. 11:00 - Kicsi Gesztenye Klub

Kicsi Gesztenye Klub

A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennap élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 18. 18:00 - 80 nap alatt a Föld körül - Fábry Sándor önálló estje

80 nap alatt a Föld körül - Fábry Sándor önálló estje

Az 1990-es évek elején figyeltek fel először humorára. Rövid idő alatt számos kabaréműsor konferansziéja, önálló betétek szerzője lett a Rádiókabaréban. Az 1998-as humorfesztivál szóvivője volt. 1994-ben a Soros Alapítvány jubileumi (10 éves), ünnepi műsorát vezette nagy sikerrel.

1994–95 között a Merlin Színházban „A pincér közbeszól” című improvizatív önálló esttel lépett fel, majd pedig az Új Színházban tartott önálló estet „A Fábry” címmel.

1998-tól önálló műsora volt a tv-ben, mely kezdetben az MTV-n „Esti Showder Fábry Sándorral” címen, majd az első évad végén átkerült az RTL Klubhoz, ahol 2011-ig futott, kéthetente csütörtökön 21 óra 10 perctől ugyanazon a címen. A műsorba főleg ismert magyar személyiségeket (írók, költők, színészek, humoristák, sportolók stb.) hívtak meg, de szerepeltek már különböző nemzetiségek, vallások, közszervek (például rendőrség, tűzoltóság) képviselői is, akik általában valamilyen velük megesett humoros történetet meséltek el. A műsor állandó rovata volt a „Dizájn Center”, a show egyik legnépszerűbb eleme, amely főleg az elmúlt 30–40 évben gyártott és a kereskedelemben egykor kapható termékeket vett górcső alá, nosztalgikus emlékeket is megidézve. A műsor ezen részéből DVD is forgalomba került.

2009. szeptember 17-én debütált a Legyen Ön is milliomos! új műsorvezetőjeként. 2012-től visszatért a Magyar Televízió képernyőjére, ahol „Fábry” címmel indított műsort.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 20. 19:00 – DJ Filharmónia Hangvilla bérlet - Budapesti Vonósok Kamarazenekar

DJ Filharmónia Hangvilla bérlet - Budapesti Vonósok Kamarazenekar

Művészeti vezető: Botvay Károly

Koncertmester: Pilcz János

Közreműkösik: Szemere Zita (szoprán)

Jegyár: 5.400,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 21. 19:00 - A Zongora karácsonya

A Zongora karácsonya

Ünnepi muzsika a Steinway főszereplésével.

Szóló, négykezes és zenekaros zongoramuzsika, valamint zongora-kíséretes kórusok

Bach, Mozart, Liszt, Csajkovszkij és más szerzők műveiből.

Közreműködnek: Veszprém Város Vegyeskara, a Mendelssohn Kamarazenekar és vendégként az Arabesque Balett Stúdió táncosai, Viktoria Podolszkaja vezetésével.

Jegyárak: 2.000,- 2.500,- 3.000,-Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 28. 19:00 – 100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekara

100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekara

A világhírű 100 Tagú Cigányzenekar újra ünnepi turnéra indul. A Hungarikum és Magyar Örökség-díjas társulat koncertjei, igazi kulturális csemegének számítanak, és minden alkalommal feledhetetlen élményt kínálnak a közönségnek. A zenekar Lendvai Csócsi József, sokszorosan kitüntetett főprímás, és Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész vezetésével ezúttal négy vidéki városba látogat el a karácsony és új év közötti időszakban. Sorrendben Debrecen, Szeged, Pécs és Veszprém ad otthont a nagyszabású, két felvonásos ünnepi koncerteknek. A nagy érdeklődésre való tekintettel és az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a helyjegyeket érdemes időben megváltania annak, aki nem akar lemaradni erről az örök élményről!

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 29. 19:00 – Magic Show - Ne higgy a szemednek

Magic Show - Ne higgy a szemednek

Láttál már kettéfűrészelt nőt?
Láttál már embereket eltűnni majd előbukkanni?
Láttál már gondolatolvasót akcióban?
Igen.. a TV-ben.. de itt most nem forog a kamera.
A veszély igazi! Itt nincsenek mozis trükkök!

Tapasztald meg a varázslatos mutatványokat a saját bőrödön, hisz számtalan trükkben a közönség is részt vehet!
Ámulás, bámulás és humor!
Kiváló program családoknak, pároknak és barátoknak!

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 30. 17:00 – A Padlás

A Padlás

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok – megküzdve a való élet kisszerűségével is – más minőségű életre képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.
Ez a játék legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, sőt szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.
A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy belméretében tágas, ám sokszorosan osztott, irracionális, rejtélyes tér. A főhős által készített beszélő számítógép a mi előadásunkban egy sokfunkciójú robot lesz, mely mozgásra is képes, egyfajta emberi imitáció. A szellemek megjelenését igényes fényhatások, színpadtechnikai megoldások kísérik.

Jegyárak: 2.900,-/2.200,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 31. 18:00 – Mágnás Miksa

Mágnás Miksa

Baracs István vasútépítő mérnök megérkezik szülőfalujába, hogy megépítse a vasutat. A vásárban beleszeret Korláthy grófék álruhás lányába Rollába. A grófék megkedvelik a fiatalembert, de amikor megtudják, hogy nem a birtokuk felé tervezi a vasutat, kiutasítják. Korláthyék estéjén Baracs a szomszéd birtok lovászát, Miskát grófként mutatja be, és megkéri, hogy próbáljon megoldást találni a vasút és a közben szövődött szerelmek ügyében.
A fordulatokban, nevettető helyzetekben bővelkedő mű zenei világát slágerré vált dalok alkotják, melyek hangszerelése időnként átlátogat majd a swing és a rock világába is.

Jegyár: felnőtt: 3.500,- Ft, diák, nyugdíjas: 2.800,- Ft.

Helyszín: Hangvilla, Nagyterem

December 31. 18:00 – 100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekara

100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekara

Egy mámorító éjszaka a karneváli forgatagban! Búcsúztassa ön is az óévet a historia hangvilla rendezvényközpontban, éljük át együtt a karneválok pezsgő hangulatát!

RIÓI karnevál 6.490 Ft/fő -csomag a Historia Hangvilla Kávézóban 20.00 órától Welcome pezsgő /20.00-22.00 óra között/ I Meglepetés programok I Egész éjszakás, fantasztikus buli parti zenekarunkkal I Éjfélkor: malacnyárs, füstölt tarjás lencsesalátával

VELENCEI karnevál 22.490 Ft/fő -csomag a Historia Hangvilla Étteremben 19.00 órától Welcome pezsgő I Egész éjszakás, kalandos „Karnevál” buli parti zenekarunkkal Exkluzív vacsora svédasztalon tálalva, korlátlan fogyasztással Meglepetés programok, Éjféli lakoma a javából Italcsomag /korlátlan fogyasztással: üdítő, ásványvíz, világos csapolt sör, bor, pezsgő, kávé/

MARDI GRAS karnevál 25.990 Ft/fő -csomag a Historia Hangvilla Étteremben 18.00 órától Műsor megtekintése a Hangvilla színházteremben a Pannon Várszínház előadásában 18.00 órától Welcome pezsgő, Egész éjszakás, kalandos „Karnevál” buli parti zenekarunkkal, Exkluzív vacsora svédasztalon tálalva, korlátlan fogyasztással Meglepetés programok Éjféli lakoma a javából Italcsomag /korlátlan fogyasztással: üdítő, ásványvíz, világos csapolt sör, bor, pezsgő, kávé/

Tombola értékes nyereményekkel!

Asztalfoglalás, info +36 88 889 185

Helyszín: Hangvilla, Étterem