Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO® Gyűjteményének Kiállítása

2017. október 15-ig látható Zircen, a Reguly Antal Múzeumban a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO® gyűjteményének kiállítása. Több százezer kocka és több ezer minifigura található egy időben a 70 négyzetméternyi LEGO® felületen. Az építő szobában pedig 10000 kockából lehet építeni, távirányítós vonattal, autókkal és társasokkal játszhatunk.

Az észak-dunántúli klub tagjai évtizedek óta gyűjtik és építik LEGO® kockákból városaikat és alkotásaikat. Az ebből Zircen megalkotott kiállítás egyedülálló. Tükrözi a tagok egyéni stílusának változatosságát, játékosságát, fantáziáját. Többek között megtalálhatóak városok, vonatok, sportpályák, várak, kalózok, űrhajósok, Star Wars készletek. A területek nyitás óta folyamatosan cserélődnek, átépülnek. Ezért időnként találkozhatunk Jurassic World dinóival, az Endor bolygó erdőjével, Hoth rendszer lázadóival, fantasztikus hercegnő kastélyokkal, Friends várossal, Videoton focipályával, Télapó városával, nagy gépekkel és sok egyedi alkotással.

A kiállítás közben játékos feladatokat oldhatunk meg. Sok mindent megtudhatunk a LEGO® és a készletek történetéről. Lehetőség van Technic és Mindstorms bemutatókra. A kiállítás mellett építő szobában több mint tízezer kockából építhet gyermek és felnőtt. Itt található társasokat, kosárlabda és ügyességi játékokat is kipróbálhatják a látogatók.

Csoportok fogadása, csoportos kedvezmény igénybe vétele csak hétköznap, előre egyeztetett időpontban lehetséges 10 fő felett. Szakkörök, foglalkozások után érdeklődjön telefonon.

Nyitva tartás:

Kedd-péntek: 12:00-16:00

Szombat, vasárnap: 11:00-17:00

Helyszín: Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház (Zirc, Rákóczi tér 10.)