Vitorlázz az őszi Balatonon!

Hófehér, dagadó vitorlák díszítik a Balaton zöldeskék vizét egész nyáron, amik őszre kissé talán megfogyatkoznak.

De figyeld csak! A kikötőben az öreg kapitány épp készülődik, hogy kihajózzon, és elkapja az ősz legszebb pillanatait. A tó vizén ringatózva ő most egészen máshogy lát mindent. Körös-körül csend, csak a vitorlás oldalát nyaldosó hullámok halk csobogását hallja! Az arcát aranyszínű őszi napsugarak melengetik, ha pedig feltámad a szél, fülig ér a szája, ahogy épp a vitorlákat igazgatja, miközben a déli part felé veszi az irányt, hogy teljes pompájában csodálhassa meg a kenesei magaspart tarka levelekbe öltözött fáit. A kapitány szerint ilyenkor a legvarázslatosabb a Balaton.

Bízhatsz benne! Ő már csak tudja…

A gyerekzsivaj ugyan kicsit hiányzik, de a récék most is ott úszkálnak a kikötőben, és kíváncsian nézik a kikötés gyakorlott mozdulatait.

Szeretnél a következő kihajózáskor te is a fedélzeten lenni? Az ősz még számos ragyogó napot tartogat, ami tökéletes egy balatoni vitorlázáshoz. Hidd el, a kapitány kint lesz a vízen, mert ilyenkor a Balaton kicsit csak az övé! Csak rajtad múlik, te is részese leszel-e a csodának!

Ha inkább csak a partról néznéd a hajókat, akkor sem jársz rosszul. A kenesei magaspart a Balaton egyik legjobb páholyát kínálja.

Titkos tipp!

Helyezd magad kényelembe a magaspart egyik padján meleg plédbe burkolózva, és csodáld az apró vitorlásokat! Ne felejtsd otthon a távcsövet és a forró kakaóval vagy éppen forralt borral töltött termoszt sem!