II. Zirci Mézeskalácsfalu

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Zirci Mézeskalácsfalu projekt, melyre ismét a közösség erejét hívják segítségül.

Készítsetek mézeskalácsból házat, boltot, malmot, ami teszik és hozzátok el a múzeumba, hogy egy közös kiállításon gyönyörködhessünk bennük! Idei téma a csintalan karácsonyi MANÓk! Az épületre, vagy mellé álmodjatok meg valamilyen csínyt, melyet a kis manók követtek el! Nem kötelező, de így még rejtélyesebb, viccesebb lesz, lehetőleg látszódjon a turpisság, de nem baj, ha keresni kell !

A karácsonyi manók igen csintalan kis lények. A kis manóházukból éjjel jönnek elő és reggelre megtréfálják a ház lakóit...pl. kifordítják a kabátokat,eldugják a háztetőre a kutya tálját, az autóról leszedik a kereket, felteszik a fára a szánkót, biciklit stb...

Egy telek ismét A4-es méretű -természetesen INGYENES- melyet mától lehet is foglalni a Zirci Mézeskalácsfalu oldalnak írt üzenetben. Egy személy foglalhat több telket is.

Az elkészült alkotásokat december elsejétől negyedikéig várják a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kiállítótermébe.

Kiállítás megnyitója december 6-án lesz, előre láthatóan 16:00 órai kezdettel.